April 25

0 comments

Leven in hier en nu – Ben je daar voldoende?

In de huidige samenleving gaat alles over het bereiken van doelen. Over het groeien en elke keer meer en meer. Of dat nou geld, liefde of likes zijn. En begrijp me niet verkeerd, zelf ben ik ook erg gehecht aan groei. Maar daarbij probeer ik ook veel aandacht te hebben voor het leven in hier en nu. Het écht gebruiken van je zintuigen!

Als mens nemen we alles waar door middel van onze 5 + 1 zintuigen. Zintuig 6 gaat over intuïtie, maar dat doet er nu even niet toe. Voor nu wil ik je aandacht om je bewust te worden van het volledig focussen op het horen, zien, ruiken, voelen en proeven is het mogelijk om je analytische (denken) kant even uit te schakelen. En ja, dat vergt veel oefenen en trainen. En ook dat is dus weer een stuk groei. Hierdoor kan je wel meer gaan leven in het hier en nu, niet gister, niet morgen, maar nu!

Welke zintuigen ga jij trainen vandaag. Vaak kan je met gemak meerdere tegelijk oefenen. Ga je met alle aandacht een kopje koffie of thee drinken?

  • Ruiken: Hoe ruikt het? Welke geuren ruik je?
  • Zien: Hoe ziet het eruit? Zie je een patroon? Zit het in een mooi kopje?
  • Voelen: Voel je de warmte door het kopje in je handen?
  • Proeven: Wat proef je in je mond?
  • Horen: (en op de locatie waar je het drinkt) Welke geluiden zijn er nog meer om je heen? Mensen, voertuigen, vogels, wind?

#powerofnow #leveninhetnu #geenproblemen #allesmetaandacht #gebruikjezintuigen #krachtvanhetnu #nu #koffie #thee


Tags

aandacht, positiviteit, wk17, zintuigen


You may also like

Verlangen. Spreek het vandaag nog uit!

Bezieling

Leave a Repl​​​​​y
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}