May 8

0 comments

Heb jij je doel scherp voor ogen?

Een doel hebben betekent allereerst natuurlijk dat je weet waar je heen wilt. Dat is vaak al een uitdaging. Je hebt ergens een stip op de horizon nodig zodat je weet waar je uiteindelijk uit wilt komen. En dan is het vervolgens ontzettend belangrijk dat je weet dat je de stappen zet om bij die stip uit te komen. Of, nou ja, dat je in elk geval onderweg bent. Zeker de grotere doelen kan je de rest van je leven najagen. Misschien bedenk je je gaande weg wel dat je toch ergens anders heen wilt. Gelukkig! Dan verander je gewoon die stip en ga je daar op af. Het gaat niet om het doel, maar om de weg erheen. Een mens wordt het meest gelukkig wanneer we voorgang zien en voelen.

Voor specifiek het afgaan op je doel zie ik direct het voorbeeld van de snelweg. Een weg die kan je van plek A (waar je nu staat) naar plek B (het doel) brengen. Waarschijnlijk kom je er ergens halverwege op en moet je er ook op tijd weer vanaf. Daarbij is het dan zeer handig als je weet waar je erop bent gegaan, maar nog belangrijker, welke richting van de splitsing of nummer van de afrit je nodig hebt. Om te weten waar je bent hangen er boven zo’n flinke lap asfalt vele borden. Van de kleinste hectometerpaaltjes tot de grote borden waarbij de snelweg zich vertakt.
Zie een deel van de snelweg maar als de route in je leven, op weg naar het doel. Wanneer mag jij eraf om de (juiste?) bestemming te bereiken?

Natuurlijk zijn er vele wegen die naar Rome leiden, een stukje om kan soms ook erg fijn zijn, maar geniet dan wel van die reis!

#doel #scherpblijven #focus #genietvandereis #wiebenje #waargajeheen #groei #permista #marktissink #stajezelftoeteleven


Tags

doelen, focus, groei, wk19


You may also like

Verlangen. Spreek het vandaag nog uit!

Bezieling

Leave a Repl​​​​​y
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}